0474/51.22.28

©2018 by Kico&Yo. Proudly created with Wix.com

Contact

KINDERYOGA

Kinderyoga is ontdekken, ontspannen en creatief zijn.
Kinderyoga is ook een beetje lenigheid, concentratie en bewegen.
Maar kinderyoga is vooral veel plezier maken! Kinderen hoeven er niet te presteren.
In een kinderyogales wordt er afwisselend gewerkt rond inspanning en ontspanning.
De traditionele houdingen worden omgezet naar de leefwereld van de kinderen, maar ook ademhalings- en concentratiespelletjes, masseren, tekenen, visualisaties en meditaties zijn allemaal onderdelen die in een les aan bod (kunnen) komen. Een kinderyogales heeft steeds een thema (we gaan naar het oerwoud, de dierentuin, de zee, het vogelparadijs, ...). Zo wordt elke les een avontuur.
We prikkelen de zintuigen, stimuleren de creativiteit, maar leren de kinderen ook stilte ontdekken.
Langzaam aan, en vaak zonder dat ze het zelf beseffen, vergroot kinderyoga het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van de kinderen.
Elk kind doet mee op zijn of haar niveau en dat bevordert de samenwerking , het wederzijdse respect en het samenhorigheidsgevoel.
Elke les is anders, hoewel er altijd wel enkele vaste onderdelen zijn. Dit verhoogt de herkenbaarheid voor het kind en nodigt uit tot actieve deelname.
Op het einde van de les hebben we altijd een ontspanningsmoment en een creatief luik waar de kinderen hun ervaringen kunnen verwerken.
Dankzij kinderyoga leren we kinderen terug rust in zichzelf te vinden, te midden van een wereld waarin tegenwoordig zoveel van hen verwacht wordt.
Kinderyoga is dus vooral een moment van ont-moeten.